+31 73 624 05 00 / +31 6 533 62 526 info@stratexgroup.nl

StratEx SalesScan

Achtergrond & Klantvoordelen

De Sales Scan is een korte en krachtige analyse van al uw commerciële processen.

Tijdens de Sales Scan wordt de huidige situatie met betrekking tot alle commerciële processen en de bijbehorende verbetermogelijkheden in kaart gebracht. In onderstaand model worden deze processen beschreven. Er wordt hierbij gekeken naar het primaire verkoopproces en de ondersteunende processen in uw bedrijfsvoering. Met het uitvoeren van een Sales Scan binnen uw organisatie krijgt u snel inzicht in de commerciële verbetermogelijkheden. De eindpresentatie van de Sales Scan bevat hiervoor een concreet stappenplan.

Korte omschrijving

SalesScanSpin

SalesScanSpin

Voor de analyse van de commerciële processen in uw onderneming wordt gebruik gemaakt van het getoonde model. Dit model beschrijft middels het primaire verkoopproces (onderste blauwe pijlen) hoe een lead een order wordt. Om dat verkoopproces goed te kunnen uitvoeren zijn er een aantal ondersteunende bedrijfsprocessen nodig. Dat zijn de lichtblauwe balken in het model. Deze omvatten alles van commerciële strategie tot en met de hulpmiddelen en systemen die binnen sales gebruikt worden.

Om de analyse ook cijfermatig te onderbouwen voeren we tegelijkertijd een Sales Benchmark uit. Dit betreft een aantal commerciële kengetallen van uw onderneming die worden vergeleken met anonieme branchegenoten. De resultaten van deze Sales Benchmark geven inzicht in de efficiency en effectiviteit van het gehele verkoopproces.

 

Wij zijn
Fact Based